Annorlunda boende fick Stora Turismpriset

Förra veckan gick Svenska Turistgalan av stapeln på Berns i Stockholm. Där fick Treehotel ta emot Stora Turismpriset. Treehotel är beläget högt upp i träden i byn Harads, ca sju mil nordväst om Luleå.

 - Stora Turismpriset är som ett turismens Ingemar Stenmarkspris. Det går till dem som har det där lilla extra – vinnarskallen och lusten att nydana, säger Björn Eriksson, f.d. Landshövding och ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Övriga finalister var Sala Silvergruva, Kosta Boda Art Hotel, Lights in Alingsås, Svenska Dansbandsveckan och Världskulturmuseerna i Stockholm.
För 18:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Juryns motivering löd:
Årets vinnare är en unik innovativ turistisk satsning som blivit en USP i svensk besöksnäring. Vinnaren har väckt stort intresse i internationella media och är mycket efterfrågad av internationella researrangörer. Vinnaren har gått ett steg längre än de flesta och sprängt vallarna för de gängse uppfattningarna om hur det är möjligt att erbjuda boende. Man har lyckats skapa en förväntan och hype runt konceptet, som nått långt ut på den internationella arenan. Vinnaren jobbar med de naturliga förutsättningarna i sin omgivning och förenar det med mod, innovativt tänkande, design och en gnutta galenhet. Med innovativ drivkraft har en befintlig verksamhet förnyat sin verksamhet och lyckats ta boendet till nya höjder. Treehotel, skapat av grundarna till Brittas Pensionat, är vinnare av Stora Turismpriset 2011

Grattis Treehotel!

Läs mer om Treehotel här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0