3 frågor om ditt företag

Så lämnar vi sommaren 2012 bakom oss och blickar framåt. Närmast väntar den härliga hösten som förhoppningsvis bjuder på klara, vackra dagar med blå himmel och sol. Kanske hinner du med någon dag i skogen för att plocka lingon eller höstkantareller?

Men hösten kan också vara en tid då det är dags att stanna upp, reflektera och fundera på om man är på rätt väg. Sätt av en dag i kalendern. Se till att du gjort allt nödvändigt innan (tvätta, dammsuga, diska och allt annat man kommer på som ursäkt när man ska vara kreativ). När du är klar med det sätter du dig ner själv eller tillsammans med andra företagare och jobbar med dessa tre frågor:

Hur nöjd är jag med mitt företagande idag?

Har jag tillräckligt med kunder/uppdrag idag?

Tjänar jag så mycket som jag vill göra på mitt företagande idag?

Känn efter för varje fråga var du hamnar på en skala mellan ett och tio. När du bedömt var du är idag på skalan kommer nästa uppgift.
Vad skulle kunna få dig att nå 10 om du inte redan är där?

Vad är det som saknas för att du ska känna dig nöjd? Hur många mer kunder/uppdrag vill du ha? Vad skulle du vilja tjäna?

När du svarat på dessa frågor kommer det roliga. Nu får du nämligen vara hur kreativ som helst och brainstorma ner alla tankar och ideér du kommer på för att 1. bli mer nöjd, 2. få fler kunder/uppdrag och 3. Tjäna mer pengar.

Använd gärna både text och bildspråk. Rita ner ideér, skissa och skriv. När du brainstormat lägger du undan pappret, kanske en dag eller en vecka. Sen tar du fram det igen och börjar prioritera vad du ska börja med. Vad på listan känner du mest för att börja med? Vad skulle ge störst förändring? Du bestämmer vad du vill göra, men kom ihåg det sker ingen förändring om man inte gör något. Så snälla - börja gör!! Så får du resultat!

Må gott, och hör gärna av dig och berätta hur det går! Vill du ha hjälp så kontaktar du mig!!

Sofia

Kommentarer
Postat av: Trädgårdsturisten

Hej, vill bara säga att det var ett solklart och enkelt recept du hade för att utvärdera företaget. Jag ska genast sätta mig ner och svara på de tre frågorna.

Lycka till med ditt företag!!
Sensommarhälsning Ann

2012-08-29 @ 13:29:23
URL: http://tradgardsturisten.blogspot.com
Postat av: Ann Larås

Hej, jag igen, kommer gärna på nätverksfrukost till dig, men gärna en annan gång är nu på lördag den 8 sept. Nästa gång?

Jag har trädgårdsresor och utflyker i Sverige, men också till England, Italien, Frankrike. Relativt nystartad på vingliga bambi-ben, men full att övertygelse att det finns en utrymme och en marknad för detta.
Ann 070-3008942

Svar: Hej! Vilket roligt företag du har! Jag kommer att ha nätverksfrukost någon vardag här i höst, lägger ut det inom kort. Vore jättekul om du kunde komma! Hälsn Sofia
Sofia Gynge

2012-09-03 @ 14:19:29
URL: http://www.tradgardsturisten.se
Postat av: Ann Larås

Ja, man måste hjälpa varandra. Dina råd är bra! Har skrivit det förut. /hörs/Ann

Svar: Tack Ann! Nytt datum för nätverksfrukost hos mig är 28 september, maila om du kan komma! Hälsn Sofia
Sofia Gynge

2012-09-03 @ 20:05:21
URL: http://www.tradgardsturisten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0