Längtar du?

Vet inte om det är något speciellt med att det är vår, eller vad det beror på. Men det känns som att varje vår skapas det så mycket förväntningar och längtan. Den ljusa, varma årstiden ligger framför oss och vi har lämnat den kyliga och mörka bakom oss. Det är den här tiden som många börjar längta till att få driva det där mysiga vandrarhemmet. Vid havet eller vid en liten insjö. På Gotland eller i sommarlandskapet Sörmland. Eller någon helt annan stans.

Jag fick frågan i veckan av en person om jag längtar efter att driva ett vandrarhem igen. Ja, kanske..
Frågan väckte något i mig, men jag hade svårt att svara på var det skulle vara någonstans isåfall.
Det jag vet är att jag älskar att bjuda på god frukost, en härlig brunch eller duka upp en makalös kak och tårtbuffé. Så det måste ingå i konceptet iallafall. Sen kan det nog vara nästan varsomhelst, om det finns rätt förutsättningar och rätt känsla i huset.

För det var så vi föll för Horrmundsgården utanför Sälen. Det var rätt känsla i huset. Och jag märker just nu på olika sätt hur mycket jag påverkas av att ha rätt känsla i det jag gör. Så vem vet var man är om 5-10 år. Eller tidigare.

Var är du själv, och vad längtar du till?

En riktigt underbar helg önskar jag dig, och jag hoppas du följer din längtan!!

Må gott!

Sofia


Härlig februari :-)

Februari.
Vilken månad det blev. Ljusare på morgonen, lite varmare i luften, och i helgen som var nu i början av mars var det helt underbart vårväder med värmande sol och blå himmel. Jag hade också några roliga uppdrag i februari. Jag besökte två gymnasieskolor och fick förmånen att föreläsa för elever som läser turism, ekonomi och restauranglinjer.

Igår var jag dessutom i Göteborg på härliga Slottskogens Vandrarhem. Vilket underbart gäng som jobbar där. De är förmodligen redan Göteborgs bästa vandrarhem, men de har insett att för att vara bäst gäller det att förbättra förbättringarna. Under drygt 4 timmar jobbade gruppen tillsammans för att bli ännu vassare, ännu mer taggade och ännu lite bättre på att ge sina gäster den bästa upplevelsen. Tack för att jag fick rå om er i 4 timmar. Tack! Ni är bäst!

Driver du också ett företag och vill jobba med att förbätttra era gästers eller kunders upplevelse? Välkommen att kontakta mig. sofia.gynge@yahoo.se

Några röster om gårdagen från deltagarna:
Dagen var lärorik, fått mycket ny information, väckt ideér, dynamisk, gett större självförtroende, inspirerande, kul, gett nytändning, engagerande, satt igång tankeprocesser, positiv och konstruktiv anda, bra vägledning/guidning av Sofia, nyttigt att träffa alla kollegor och ta upp frågor tillsammans, utvecklande, positiv.

Må gott!

Sofia

RSS 2.0