Åmotshage vävhus och Bed & Breakfast

 
 
Ursula driver Åmotshage vävhus och Bed & Breakfast i Reftele. Hon jobbade tidigare som rektor men fick möjlighet att ta ut tjänstepension när hon fyllde 61 år. Hon kände ett stort behov av att göra någonting annat. Hon har tillsammans med sin man Bosse en liten gård på 5 hektar, lite får, höns, 3 bostadshus och ladugård.Ett hus bor de själva i, det lilla 1700-tals torpet är deras B&B och det tredje huset är det fina vävhuset med viss möjlighet att bereda plats för några personer för övernattning. Idén att driva B&B kom när de bestämde sig för att inte hyra ut något av husen mer permanent.

Hur kom ni igång med verksamheten?
- Jag hittade boken Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat på nätet, köpte och läste med stor behållning samt fick mycket stöd av vår turismstrateg, en ung kille med drömmar (härligt i kommunal verksamhet)! Gick på second hand, handlade, målade etc.
 
Vem blev den första gästen?
- På våren 2012 kom den första gästen genom kommunens hemsida om turism. En dansk kille som skulle till den närbelägna motorbanan.Sen har det fortsatt med trevliga gäster, sporadiskt visserligen men det känns helt ok den första sommaren som dessutom inte var särskilt turistvänlig.

Vad är det roligaste med att driva ett eget Bed & Breakfast?
- Det roligast är att möta nya människor och kunna göra det trivsamt för dom.

Och det svåraste?
- Det vet jag inte, det får man väl ta itu med när det kommer.

Hur ser era planer ut framåt?
- Fortsätta där jag började, komplettera med lite erbjudanden om att beställa hemlagad mat (älg, lamm, egna grönsaker) på kvällen vid ankomsten, guidade turer på Draven (fågelområde) om någon önskar och lite annat.

Har du några råd till den som drömmer om att starta ett Bed & Breakfast?
- Att inte bli lurad av folk som vill boka och sedan skicka check med överskjutande summa pengar som man ska ta ut, blev själv misstänksam och klarade mig men det var på håret!!

Läs mer om Åmotshage vävhus och Bed & Breakfast här>>
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0