Föreläsning för Kurbitsföretagare!

Den senaste tiden har jag haft förmånen att få föreläsa för Kurbitsföretagare i Östersund och Åre. Kurbits är ett regionalt affärsutvecklingsprojekt för turismföretagare. Du kan läsa mer om det på www.kurbits.org.

Det är så fantastiskt att möta dessa kreativa, drivande och duktiga företagare som brinner för sina verksamheter och som genom detta program får möjlighet att utvecklas ännu mer. Ska bli grymt roligt att följa deras utveckling, framförallt inom de områden jag föreläst om: marknadskanaler med fokus på sociala medier, försäljningskanaler och Värdskap.

Vill du också ha en workshop, föreläsning eller bli coachad till ökad lönsamhet? Kontakta mig på 070-685 17 01
 
Hälsningar
Sofia 
 
 

Tack 2012! Välkommen 2013

Hösten 2011, för drygt ett år sedan släpptes min bok "Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat". 
Jag måste börja med att tacka mig själv och alla inblandade som genomförde projektet, med planering, skrivande och alla fotodagar med fototeamet. Ibland undrar jag var man kan få all kraft ifrån att genomföra saker. I 10 minusgrader och med all mat tillagad i mitt kök, medhavd i termosar fotade vi tex vinterpicknicken under 2 dagar. 
 
Under 2012 började det komma förfrågningar om föreläsningar, där jag berättar om hur det är att driva vandrarhem, hur vi förverkligade vår dröm i med och motgångar. Jag har även haft kurser i service och gästbemötande och workshops för företagare som vill sätta tydliga mål för sin verksamhet. Det har varit så fantastiskt roligt att få göra detta!
 
Sommaren 2012 blev händelserik på många sätt. Bland annat så kom jag hastigt och lustigt med på en kurs i Stand up på Fridhems Folkhögskola. Wow vilken rolig vecka, och vilka underbara människor jag mötte. Det var en utmaning att skriva stand up manus, och dessutom framföra det för skolans övriga elever. Det gav mersmak och flera av kurskompisarna + jag själv har i höst deltagit i Bungy Comedytävlingen här i Stockholm. 
 
Det som också hände under sommaren 2012 var att jag tog beslutet om att satsa på mitt företagande. Jag sa upp min fasta anställning för att våga genomföra nästa dröm - att driva mitt egna företag. 
 
Det är inget lätt beslut att ta, dessutom inte i dagens lågkonjunktur. Hur tar man då ett sådant beslut? Släpper en fast inkomst, en trygghet, en säkerhet. Jag tog beslutet efter att jag funderat ett tag, och även tagit råd från flera personer. Och jag kan säga att det var nyttigt att ta råd, men till syvende och sist måste man själv fatta beslutet och lita på sig själv.
 
Jag frågade kunniga personer som jobbar med att hjälpa företagare att starta företag hur jag skulle göra, och fick olika svar. Svaren gjorde mig till en början inte så säker och efter ett tag märkte jag att jag inte kunde lyssna på deras råd. En svarade att " man säger inte upp en fast anställning idag".. en annan sa " säg upp dig när du tjänar X antal kronor på din verksamhet". Problemet var bara att det var svårt att satsa på företaget och samtidigt jobba heltid. Att gå ner i tid var ett bra råd jag fick, som tyvärr inte var möjligt. För mig fanns det bara ett hinder för att våga satsa på mitt företagande och det är det som får många att inte våga - ekonomin. Hur ska man få in tillräckligt med pengar i början och hur ska man få ekonomin att gå runt överhuvudtaget? 
 
Jag har en del goda vänner som också är coacher, och det var faktiskt några av deras frågor som fick mig att ta beslutet. De avgörande frågorna och råden jag fick var:
 
- Tror du på dig själv och din affärside? Svaret var, ja jag tror väldigt mycket på mig själv och på min affärsidé. 
 
- Det finns alltid en lösning. Du kanske inte ser den just nu, men det kommer alltid att finnas en lösning.
 
- Om du inte gör det nu, när ska du då göra det?
 
 
Under hösten 2012 började så mitt nya liv som företagare. Inte som heltidsföretagare, för jag tänker bygga sakta och långsiktigt, men jag har mer tid för mitt företagande nu. Jag har två extrajobb som gör att jag inte behöver ha bråttom. Det är också jobb som jag ser att jag faktiskt vill ha kvar i mitt liv länge. Jag jobbar med fantastiska människor och gör skillnad för många andra människor. 
 
De senaste månaderna har också börjat ge resultat i form av nya uppdrag i mitt företag under 2013. Ja, för ett år sedan hade jag nog aldrig trott att jag skulle vara där jag är idag i mitt företagande. Men jag har så smått börjat vänja mig vid att drömmar går att förverkliga och att jag har svårt att stå still när jag vill något. Vandrarhem, bok och nu företag. Jag ser fram emot ett nytt spännande år där några uppdrag redan är klara, men också där mycket fortfarande kan hända. Så till dig som läser detta och själv drömmer om något. Tro på dig själv, hitta din lösning eller lita på att det löser sig, ta goda råd, men allra mest lyssna till ditt eget hjärta, till din magkänsla, och ge dig själv möjligheten att leva så som du vill! Jag kan - du kan! 
 
Gott Nytt år önskar jag dig!!
 
Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0