Att få saker att hända

Hur gör du för att arbeta med att få saker att hända i ditt företag? Många av oss företagare brottas med många frågor och dagliga problem vilket gör att man ibland tappar fokus på att jobba med företagets strategier och mål framåt.
 
Men jag har också märkt när jag coachar företagare att man upplever att det är svårt att ta itu med vissa frågor, att dagarna ibland kan vara ostrukturerade och att det dyker upp oväntade händelser som påverkar hur dagen blir.
 
Vi har också olika förutsättningar för att jobba med olika typer av frågor i våra verksamheter. En del är genomförare och trivs bäst när de få utföra sitt uppdrag som att föreläsa, coacha, behandla eller vad man nu gör. Andra är planerare som gärna gör upp planer, budget och strategier. Som småföretagare ska man helst vara lite av allt, och det kan vara svårt. Själv trivs jag med både att planera och genomföra, men behöver lägga mer fokus på att nå ut med mitt budskap. Jag behöver helt enkelt bli bättre på att planera in mina dagar så att jag även arbetar med marknadsföringen. 
 
Jag lyssnade på en företagare som föreläste för ett tag sedan. Många i hans omgivning frågade ofta honom varför det gick så bra för honom och varför det jämt hände så mycket i hans företag. Han svarade - För att jag gör saker.
Han var hela tiden igång med att både planera, nå ut, genomföra och följa upp.
 
Så ett av mina mål är att jag ska bli bättre på att strukturera mina dagar och att göra mer saker :-)
Det finns mängder med tips och verktyg för att bli bättre på att få saker att hända alltifrån att skriva checklistor, ställa äggklockan eller varför inte ta hjälp av en coach :-)

En bok som jag varmt vill rekommendera är Personligt entreprenörskap - att få saker att hända av Stefan Olsson och Marcus Frödin, du kan läsa mer om den här >>
 
Nä nu har jag inte tid att skriva mer, måste ju få något gjort idag också. :-)
 
Må gott och gå ut och gör något nu.
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0