Vilken favoritfrukost har du?

Idag har jag och fotografen fotat sju olika frukostar.
Jag har fått låna alldeles underbart porslin från Mikaela Willers butik på Södermalm, och vi fotade bland annat en sommarfrukost, höstfrukost, vinterfrukost och en lyxfrukost plus några till som kommer i boken.

Inför varje fotodag så är det halvt panik med att få ihop alla recept, rekvisita och att laga till allt. Men när dagen väl kommer och vi sätter igång med första rätten, så släpper all panik och det är bara så kul att se hur fina bilder det blir av det jag lagat. 

Så idag behövde vi ingen middag, för vi har provsmakat och ätit sju frukostar på en dag!

Vad har du för favoritfrukost?

Om mig

Livet är ett äventyr. Man vet inte från dag till dag vad som ska hända. Du kan planera och förbereda dig inför kommande dagar. Men hur de egentligen kommer att se ut vet du inte förrän den dagen i den stunden. Det enda som är riktigt säkert är att vi bara har ett liv. Vi får bara en chans. Det finns ingen repris.

När jag var 27 år sålde min sambo och jag vårt radhus strax utanför Stockholm, sa upp oss från våra jobb och flyttade till ett vandrarhem mitt ute i skogen strax norr om Sälen.
Våra barn var ett och tre år gamla och det var den kallaste vintern på hela 1900-talet.
När jag tänker tillbaka på vilka drömmar vi hade om att driva ett vandrarhem och Bed & Breakfast, så fascineras jag av hur lite vi visste om det vi hade framför oss.

Samtidigt är jag tacksam över vad detta äventyr har lärt mig både om mig själv och om livet.  Jag har mött så många härliga människor och fått utmana mig själv och växa som människa.

Jag är en sökare, som ständigt söker nya utmaningar och mål i livet. Som alltid har funderat på vad jag ska bli när jag blir stor.  Som många karriärexperter säger så ska man leva sin passion. Göra det man tycker är roligt och inte lyssna så mycket på hur trenderna ser ut.  Så det är en av anledningarna till att jag satte mig ner för ett år sedan och började skriva boken.
Jag gjorde det utifrån glädjen i att skriva och glädjen i att förmedla det jag brinner för; Möten mellan människor, service och gästbemötande, upplevelser och att laga härliga frukostar och god mat till såväl vänner som gäster. Jag vill också få fler att upptäcka att det inte är så farligt att våga hoppa, bryta upp och testa något nytt.

När jag berättar för människor jag möter att jag drivit ett vandrarhem och Bed & Breakfast, så är det många som säger att de också alltid drömt om det. För många verkar det dock bara bli en dröm. Kanske kan jag få fler att våga ta steget. För hur tufft och läskigt det än kan vara att våga leva sin dröm, så är det bättre att göra det nu medan du lever.

Några brytpunkter i mitt liv har skett när jag fått en fråga av någon. Frågan har fått mig att reflektera och ifrågasätta hur jag lever eller vad jag jobbar med. Utifrån det har jag sedan tagit ett nytt steg. Så nu kommer en fråga till dig. Vad drömmer du om?

Föreläsningar och workshops

I samband med att jag ger ut boken "Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat" kommer jag att erbjuda föreläsningar och workshops.

FÖRELÄSNING

Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat
Föreläsning som utgår från bokens innehåll men kryddas med fler historier, tips och lärdomar.

Våga leva din dröm
Föreläsning med tips och verktyg som inspirerar till att förverkliga din dröm. Oavsett om det är att byta jobb, flytta, eller starta ett eget företag.

WORKSHOPS

Skapa er vision och era värdeord
För verksamheter inom turism, upplevelser och hälsa erbjuder jag en workshop där vi skapar en kraftfull vision för ert företag och vi tar också fram era gemensamma värdeord.


Från nuläge mot målen
För verksamheter inom turism, upplevelser och hälsa erbjuder jag en workshop där vi gör en SWOT-analys för att ta fram ert nuläge och sätter sedan tydliga mål inom olika områden.

Vill du ha mer info och boka en föreläsning eller workshop, kontakta mig på sofia.gynge@yahoo.se eller 070-685 17 01

Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionatBoken är en blandning av berättelsen av hur det gick för oss att driva vandrarhemmet och konkreta tips och råd till dig som vill starta eller driver ett vandrarhem, pensionat eller Bed & Breakfast. Oavsett om du har eller drömmer om en stor verksamhet eller bara att hyra ut några rum så hoppas jag att du ska hitta något i boken som du kan ha nytta av. Boken är också min hyllning till världens bästa jobb – att jobba med människor, turism och upplevelser.

Du får också möta några andra vandrarhemsägare som berättar sin historia. Följ med i några spännande historier och vackra miljöer om livet som vandrarhemsägare. 
Du kan bevaka den på Adlibris  eller på Bokus redan nu, men den kommer ut i början av september 2011.


RSS 2.0