Om mig

Livet är ett äventyr. Man vet inte från dag till dag vad som ska hända. Du kan planera och förbereda dig inför kommande dagar. Men hur de egentligen kommer att se ut vet du inte förrän den dagen i den stunden. Det enda som är riktigt säkert är att vi bara har ett liv. Vi får bara en chans. Det finns ingen repris.

När jag var 27 år sålde min sambo och jag vårt radhus strax utanför Stockholm, sa upp oss från våra jobb och flyttade till ett vandrarhem mitt ute i skogen strax norr om Sälen.
Våra barn var ett och tre år gamla och det var den kallaste vintern på hela 1900-talet.
När jag tänker tillbaka på vilka drömmar vi hade om att driva ett vandrarhem och Bed & Breakfast, så fascineras jag av hur lite vi visste om det vi hade framför oss.

Samtidigt är jag tacksam över vad detta äventyr har lärt mig både om mig själv och om livet.  Jag har mött så många härliga människor och fått utmana mig själv och växa som människa.

Jag är en sökare, som ständigt söker nya utmaningar och mål i livet. Som alltid har funderat på vad jag ska bli när jag blir stor.  Som många karriärexperter säger så ska man leva sin passion. Göra det man tycker är roligt och inte lyssna så mycket på hur trenderna ser ut.  Så det är en av anledningarna till att jag satte mig ner för ett år sedan och började skriva boken.
Jag gjorde det utifrån glädjen i att skriva och glädjen i att förmedla det jag brinner för; Möten mellan människor, service och gästbemötande, upplevelser och att laga härliga frukostar och god mat till såväl vänner som gäster. Jag vill också få fler att upptäcka att det inte är så farligt att våga hoppa, bryta upp och testa något nytt.

När jag berättar för människor jag möter att jag drivit ett vandrarhem och Bed & Breakfast, så är det många som säger att de också alltid drömt om det. För många verkar det dock bara bli en dröm. Kanske kan jag få fler att våga ta steget. För hur tufft och läskigt det än kan vara att våga leva sin dröm, så är det bättre att göra det nu medan du lever.

Några brytpunkter i mitt liv har skett när jag fått en fråga av någon. Frågan har fått mig att reflektera och ifrågasätta hur jag lever eller vad jag jobbar med. Utifrån det har jag sedan tagit ett nytt steg. Så nu kommer en fråga till dig. Vad drömmer du om?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0