Annorlunda boende fick Stora Turismpriset

Förra veckan gick Svenska Turistgalan av stapeln på Berns i Stockholm. Där fick Treehotel ta emot Stora Turismpriset. Treehotel är beläget högt upp i träden i byn Harads, ca sju mil nordväst om Luleå.

 - Stora Turismpriset är som ett turismens Ingemar Stenmarkspris. Det går till dem som har det där lilla extra – vinnarskallen och lusten att nydana, säger Björn Eriksson, f.d. Landshövding och ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Övriga finalister var Sala Silvergruva, Kosta Boda Art Hotel, Lights in Alingsås, Svenska Dansbandsveckan och Världskulturmuseerna i Stockholm.
För 18:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Juryns motivering löd:
Årets vinnare är en unik innovativ turistisk satsning som blivit en USP i svensk besöksnäring. Vinnaren har väckt stort intresse i internationella media och är mycket efterfrågad av internationella researrangörer. Vinnaren har gått ett steg längre än de flesta och sprängt vallarna för de gängse uppfattningarna om hur det är möjligt att erbjuda boende. Man har lyckats skapa en förväntan och hype runt konceptet, som nått långt ut på den internationella arenan. Vinnaren jobbar med de naturliga förutsättningarna i sin omgivning och förenar det med mod, innovativt tänkande, design och en gnutta galenhet. Med innovativ drivkraft har en befintlig verksamhet förnyat sin verksamhet och lyckats ta boendet till nya höjder. Treehotel, skapat av grundarna till Brittas Pensionat, är vinnare av Stora Turismpriset 2011

Grattis Treehotel!

Läs mer om Treehotel här!


Föreläsning 8 november

Nu är det dags! Boka din plats på min föreläsning den 8 november kl 18.00- ca 19.30.
Plats: Hornsgatan 52 i Stockholm. Maxantal 20 pers, så först till kvarn.

Under föreläsningen tar jag bland annat upp mina bästa tips och råd för dig som jobbar med gästbemötande inom turism, samt hur vi gjorde för att öka antalet gäster till vårt vandrarhem och bed & breakfast. 

Anmälan till publishing@blue.se
Kostnad 200 kr och då ingår kaffe/the och smörgås samt att du får boken Drömmen om Bed & breakfast, vandrarhem och pensionat.

Välkommen! 
Drömmar


Ca 400 tjejer samlades igår på Rival i Stockholm för att lyssna på inspirerande föreläsare som berättade hur de förverkligat sina drömmar. Det var tjejerna bakom loppi.se, det var härliga Lotta Voltaire som driver 7 företag, det var Emma Wiklund som skapat ett eget hudvårdsmärke, Viktoria Skoglund som driver Zetas Trädgård, härliga Karin Adelsköld som gav en massa inspiration och sist men inte minst den enda killen som föreläste, en av grundarna till Happy Socks! Och vilken historia han berättade. Tre veckor efter att de kläckt idén satt de på en strumpfabrik i Istanbul och gjorde en jättebeställning av strumpor. Nu finns dem i 50 länder och man kan minst sagt säga att det är en succé. Efter att ha hört dessa fantastiska historier så gick nog alla hem med nytt mod och framtidstro över sina egna drömmar.

Det dem förmedlade var framförallt att du ska tro på dig själv och din idé. Du kommer få höra av andra att din idé inte är bra, att man inte kan sälja färgglada strumpor till vuxna, eller att ett eget hudvårdsmärke det var väl ingen bra idé. Tuff bransch vet du...
Men för många av dem som talade igår blev det en ännu större anledning att faktiskt genomföra sin dröm.
Precis så var det för oss också när vi köpte vårt vandrarhem. Det var inte många positiva hejarop där inte.
Banken tyckte att huset låg för långt från skidbackarna. Det skulle helt enkelt inte gå att få några gäster att komma dit. Så fel de hade. 

Så tro på dig själv, och din idé och omge dig med kloka människor som kan peppa dig att genomföra din dröm!
Ingenting är omöjligt!

Må gott och trevlig helg!

Sofia


RSS 2.0