Var är du om 5, 10 och 20 år?

För 2 år sedan gick jag en coachutbildning på Existens. En övning vi gjorde under kursen var att ställa oss frågan var vi själva ville vara om 5,10 och 20 år. Vi fick berätta det för varandra, skriva ner det, och sen också skriva ner vad vi behövde göra och hur vi behövde vara för att nå våra drömmar och mål.

Det var första gången som jag gjorde den här övningen, och jag tänker att det kanske är fler som inte gjort den. Det blir så tydligt var man är på väg och vad man vill göra i livet när man gör övningen. Att både skriva ner och uttala målen högt gör dem ännu tydligare och kraftfulla. Självklart kan saker och ting förändras. Men när jag tittar tillbaka i min anteckningsbok vad jag skrev så är jag på god väg att genomföra det jag önskade för 2 år sedan. Övningen kan göras genom att du tar 5 steg framåt, stanna upp blunda och tänk att det gått 5 år, sen tar du 10 och 20 steg. Blunda, tänk och känn. Hur ser det ut där du är, vilka möter du, vad känner du, hur lever du?

Så här skrev jag om hur jag ville leva om:

Om 5 år
Har ett eget företag där jag utvecklar företag och människor. Jobbar i olika projekt och möter härliga människor. Har en aktiv fritid och rör på mig mycket. Har vänner som stöttar och hjälper mig. Känner glädje, energi och kraft. Tagit tag i mitt skrivande och skrivit en bok.Lyssnar till mitt inre och tror på mig själv.

Om 10 år
Utvecklar och utvecklas med mina klienter och kollegor, har verkligen hittat det jag vill göra och kan bestämma mina arbetstider själv. Har tid att resa.

Om 20 år
Bor på olika ställen olika delar av året. Växlar mellan sol och värme och skidåkning. Mår bra!


Var är du om 5,10 och 20 år? Gör övningen själv, tillsammans med en vän eller kontakta mig om du vill ha hjälp.

Må gott! Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0