Nya utmaningar

Jag startade denna blogg i samband med att jag skulle ge ut min bok "Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat". Nu är det snart ett år sedan boken kom ut och försäljningen tickar på i behaglig takt. Och jag förundras över hur biten man kan bli av att skriva och ge ut en bok. Har man en gång väl börjat så poppar det upp nya bokideér i hjärnan titt som tätt. Jag har väl iallafall en 3-5 ideér, och två av dem tänker jag börja skriva på nu i sommar.

Andra utmaningar som väntar i höst är att jag ska ägna mer tid åt mitt eget företag. Det är svårt att kombinera en heltidsanställning med egen verksamhet, så i början av september kommer jag att sluta på mitt heltidsjobb för att istället ägna mig åt min verksamhet.

Det är nämligen dags att hoppa nu, dags att ta fram mitt mod igen och dags att ge mig själv en chans att göra det jag brinner för. Och vad det är kommer jag att berätta i nästa inlägg..

Böckerna jag skriver kommer jag också berätta om.... så småningom.. :-)

Önskar dig som läser detta en underbar sommar, njut av de fina dagarna, som det varit här i Stockholm idag.

Må gott!

Sofia


Apropå Malta


Det finns något på Malta som gör att jag gärna kommer tillbaka. Det varma härliga klimatet är förstås en stor anledning men ännu större är den gästfrihet och service som vi upplevde under våra dagar där. Var man än gick, vem man än mötte så var det äkta gästfrihet och service som gällde.
En kollega skulle köpa en flaska vatten i en liten kiosk på stan. Vips så kom både ägaren och hans fru och delade med sig av vilken av vattensorterna som var bäst, och på köpet fick vi höra deras historia om hur de tidigare bott i England, men sedan ett år tillbaka drev denna kiosk på Malta.
På Spa-avdelningen på hotellet träffade jag världens goaste och trevligaste tjej från Lettland, som jobbat på Malta i 4 år.
I receptionen jobbade en man som verkligen var på rätt ställe. På ett alldeles eget sätt tog han hand om gästernas frågor och problem. Han talade högt och tydligt på bra engelska och bemötte gästerna så att de kände sig sedda, bekräftade. Hotellet låg lite längre upp i staden, en bit från havet men jag gissar att många väljer detta hotell för det trevliga bemötandet i receptionen. Det kommer jag göra nästa gång iallafall... sen gör det inget att det är en härlig pool och spaavdelning på taket och att servicenivån var på topp från precis alla på hotellet. I restaurangen, från städerskorna och från pool och Spapersonal. Alla hade det lilla extra, så som det ska vara för att du som gäst ska vilja komma tillbaka.

Vad hände i juni?

Hej!

Ooops, nu var det länge sedan jag skrev här! Inget inlägg på hela juni, och nu har dessutom halva juli passerat snart..
Så om juni kan jag berätta att det hände en massa roliga saker.. riktigt roliga faktiskt. En resa till Malta med jobbet fick inleda de första dagarna i juni. När ca 14 000 tappra löpare sprang Stockholm Marathon den första lördagen i juni i sex grader, storm och ösregn, då låg jag vid poolen på hotelltaket på Malta i 28 grader och lätt vind. :-)
Trevligt midsommarfirande var det även i år på Värmdö. Men höjdpunkten för juni månad var sista veckan som jag tillbringade på Fridhems Folkhögskola i Svalöv. Där arrangeras varje sommar en mängd olika sommarkurser, och en av dem är en nybörjarkurs i Stand up. Där hamnade jag hastigt och lustigt, och lustigt det kan jag säga att vi hade!! Wow vilken vecka, fylld med skratt, härliga människor, och mycket utveckling.

Skriver snart igen, och hoppas du är någonstans där solen skiner.. för det behöver vi alla efter denna regniga sommar.. men.... efter regn kommer solsken. Eller hur?

Må gott!

Sofia

RSS 2.0