Chez Amis B&B

 
Outi och Magnus har förverkligat sin dröm om ett Bed & Breakfast i Languedoc i södra Frankrike
Outi är 48 år och är ursprungligen från Finland men har bott i Sverige sen 5 års ålder.Hon är utbildad kock med inriktning mot fisk och skaldjur och har jobbat som kock/kökschef/köksmästare under många år men under de senaste 4 åren jobbade hon som säljare på en av Sveriges största fiskgrossister. Fram till nu.. då livet i drömmen började :-)

Magnus är 41 år och kommer från Kungälv utanför Göteborg. Han har varit professionell motocrossförare och det var under den tiden som han levde i Frankrike. Efter en svår skada fick han lägga av med crossen på elitnivå men intresset för sporten har han kvar. Magnus är egenföretagare sen 1996. De träffades 1999 och deras första semester tillsammans gick till Frankrike och det var då de började drömma om att flytta dit.

Under åren har de tittat på franska mäklarsidor, varit på visningar men aldrig hittat det som fått dem att ta steget, förrän nu.. en god vän, som hört om deras dröm, tipsade om ett ställe i Causses. De skickade ett mail till Sven, som ägde huset och han ringde upp. Sven ville att de skulle komma ner och det gjorde dem.

Från första stund så kändes detta rätt. Nu lever de sin dröm! De har nu varit på plats i 10 dagar!!! Första gästerna kom i lördags och nu rullar det på. Facebook är fantastiskt för marknadsföring!
Egentligen skulle de behövt mer tid på sig på plats, innan de första gästerna kom, men eftersom höstlovet är nu så valde de ändå att öppna.

Vilka utmaningar och visioner har de frågar jag?
- Vi behöver ta reda på mer om området, skapa kontakter med de lokala vinodlarna för avsmakning och rundvandringar. Ta reda på mer om cykelleder(mountainbike) vandringsleder. Göra kartor etc. Vi vill hitta aktivitetsmöjligheterna runt vårt område! För det är aktivitetsturister som vi tror kommer att besöka oss. Vi flyttade hit när lågsäsongen började, det är vi medvetna om, denna tid kommer vi utnyttja just för att hitta och skapa kontakter! Vi ska göra olika paket: golf, motocross, cykel, mat o vin. Vinterlov, påsklov etc.

Vilka råd kan ni ge till de som drömmer om ett eget ställe?
-Det råd vi kan ge: tänk efter noga - kan ni tänka er att jobba tillsammans (i princip hela tiden) om ni är ett par? Vad kan ni själva, vilka tjänster måste köpas, vilka vänder ni er till, vilka är era gäster, hur når ni dem?
Men om ni, som vi tänkt länge så har ni säkert redan en affärsplan så är det BARA ATT TA CHANSEN!!
 
Läs mer här>>
 

 

Dags att blicka framåt

Så var det dags igen att börja göra en årsplanering för kommande år, 2013. Och så smått börja utvärdera år 2012. Vad har gått bra, vad vill du förändra och utveckla till nästa år?

Jag kommer att erbjuda både individuell hjälp och gruppworkshops för företagare eller privatpersoner som vill bli coachade och få hjälp med att göra sin affärsplan eller årsplan för 2013. Det är verkligen ett fantastiskt sätt att nå ny mål och se nya möjligheter i livet.

Jag satte själv mål för 2012 och har nått många av dem. Tex att satsa på mitt egna företag i större omfattning, vilket jag möjliggjorde under hösten 2012. Vad vill du möjliggöra nästa år?

Individuell coaching
För dig som vill boka individuella möten med mig oavsett om det gäller för ditt företag eller för att sätta mål för dig privat, så går det bra att kontakta mig så hittar vi tillsammans en tid för ett första möte.

Workshop för företagare
Välkommen till en dag där vi fokuserar på din verksamhet och sätter nya mål för 2013. Vi går från nuläge till önskat läge och när dagen är slut har du satt upp mål för din verksamhet inom flera områden. Vi kommer att titta på marknadsföring, försäljning, produkter och tjänster samt mycket mer.

Lördag den 1 december kl 9.00 -16.00 i centrala Stockholm
Max 10 deltagare
Pris 1495 Sek + moms inkl lunch och fika.

Workshop för privatpersoner
Här går vi igenom hur du kan nå nya mål i livet under 2013. Vad vill du egentligen och hur kan du ta dig dit? Hur ser ditt drömliv ut? Vad vill du ha mer tid till? Under dagen kommer du få hjälp med att jobba fram de områden du vill utveckla och förbättra under 2013 och sätta mål kring dessa. En fantastisk och inspirerande dag med fokus på dig själv väntar!
 
Söndag den 2 december kl 9.00 -16.00 i centrala Stockholm
Max 10 deltagare
Pris 1295 Sek inkl lunch och fika.

Anmäl till: sofia.gynge@yahoo.se senast den 16 november.
Har du frågor, tveka inte att ringa 070 -685 17 01


Varmt välkommen!

Månadens höjdpunkter

Har min första helt lediga dag på länge. Känns extra skönt att inte behöva börja dagen med att skrapa bilrutan och stressa ut i Stockholmstrafiken. Istället ägnar jag morgonen åt att tvätta lite, äta en god frukost med tända ljus och passa på att läsa lite bloggar. Och varför inte passa på att blogga själv om senaste månadens händelser :-)

Den 10 oktober hade jag och Anders Landgren en fantastiskt trevlig frukostföreläsning om ledarskap och service. Fick mycket beröm för min frukost som jag dukade upp. Ibland är det lätt att överraska!

Förra veckans höjdpunkt var min medverkan på en Round Table träff här i Stockholm, där jag fick köra en halvtimmes stand up. Verkligen inte lätt, men det gick tydligen hem, för jag fick ett nytt uppdrag av en i sällskapet. Märker också att det är lätt att vara självkritisk och tro att det inte är roligt, men när man tittar på filmen som spelades in så skrattar ju publiken... :-)

Den sista höjdpunkten denna månad var tisdagens föreläsning på Grimslövs Folkhögskola! Fick rå om ett 30 tal elever i 3 timmar som går en turismutbildning. Gav mycket inspiration, tips och råd från min tid som vandrarhemsägare, tips om företagande och framförallt att göra det utifrån sin vision, sina värderingar och sitt hjärta. Riktigt nöjd efteråt, och så himla kul att prata med eleverna om deras drömmar och mål. De har ju valt att jobba med det roligaste som finns; turism, upplevelser, möten och människor!
 
Ja det var några av månadens höjdpunkter.....:-)


Ha en toppenfin helg nu,

Kram Sofia

RSS 2.0