Mina 10 bästa tips för att öka försäljningen

Driver du en verksamhet inom hotell, pensionat, vandrarhem eller Bed & Breakfast? Eller annan form av tjänsteförsöljning? Kolla in mina 10 bästa tips för att öka försäljningen. Gör dessa och hör sedan av dig och berätta hur det gick!

Olika sätt att öka försäljningen på kan vara att öka antal kunder, öka beloppet du säljer för per kund eller öka antalet gånger dina kunder köper av dig.

TIPS 1
Gör din SWOT. Du behöver vara medveten om dina styrkor, svagheter, hot och möjligheter. Dessa påverkar i sin tur hur du kan argumentera för dina tjänster, vilket pris du kan sätta och vilka typer av tjänster du ska sälja.

TIPS 2
Gör din målgruppsanalys. Hur ser de olika målgrupperna ut? Ålder, boendesituation, ort, yrken, intressen, vilka tidningar läser dem, vilka tv-program tittar dem på. Vad är deras behov, vad prioriterar dem och vad värdesätter dem när de köper din tjänst/produkt.
Ju mer du vet om dina målgrupper desto bättre kan du rikta din marknadsföring och budskap.

TIPS 3
Identifiera ditt koncept. Vilken tjänst tjänar du mest på? Vilka andra tjänster kompletterar eller stärker denna tjänst?

TIPS 4
Jobba med merförsäljning. På riktigt. Det är så många som missar försäljning för att de inte vågar fråga, inte vågar erbjuda och inte vågar stå för sina tjänster och produkter. Glöm inte merförsäljningen - den kan fördubbla din omsättning!

TIPS 5
Håll kontakt med dina befintliga kunder. Uppmärksamma dem på födelsedagar, skicka julkort eller vad du känner för att göra. Bry dig om dem, och de kommer att bry sig om dig!

TIPS 6
Leverera service i mästerklass. Och vad är det då kanske du undrar? Ja det är service som får gästen att må bra, att trivas och att känna att den får något extra. Överträffa gästens förväntningar helt enkelt. Bjud på dig själv, på din kunskap, på ett leende eller en komplimang. Vi kunder älskar att bli bekräftade och sedda, och känna att vi gjort ett bra val.

TIPS 6
Jobba med en differentierad prislista/erbjudanden. Det kan tex vara budget, normal, lyxvariant. Det kan vara standard, premium eller de luxe. Ha tre olika prisklasser för dina erbjudanden eller tjänster så attraherar du rätt kund med rätt erbjudande. Fler kommer också att välja den dyrare varianten, för vi vill gärna känna oss rika, att vi har råd och att vi är värda det! Vi är så många som vill unna oss något, så ge oss den möjligheten.

TIPS 7
Jobba med din internetnärvaro. Då menar jag både hemsida, blogg och Facebook, ja de sociala medier där du väljer att synas. Har du bestämt dig för att twittra eller blogga, behöver du vara aktiv så att du lär dina läsare hur ofta du gör inlägg och vad du skriver om. Ha en hemsida som är aktuell och har proffsiga bilder. Hellre en riktigt bra bild än 10 dåliga. Ju fler du har som följer dig på Facebook tex desto snabbare kan du nå ut med sista minuten erbjudanden osv.

TIPS 8
Lyssna på dina kunder. Oavsett i vilken kanal du möter dem eller om du möter dem live, ta tillfället och ställ frågor som gör att du får reda på deras behov, vad de saknar och vad de önskar. Produkt och tjänsteutveckla efter det du lär dig om dem.

TIPS 9
Använd PR så mycket du kan. Skapa kontakter med journalister som skriver inom ditt område. Tipsa dem när det händer något som du tror kan vara intressant att skriva om.

TIPS 10
Gör saker! Hur många tips i världen som helst hjälper inte om du inte aktivt börjar jobba med dem. Så gör en handlingsplan för hur du ska jobba med att öka din försäljning. Avsätt tid för det och du kommer att få resultat.

LYCKA TILL!


PS: Ett bonustips: Något som jag själv gillar mycket är att ha öppet hus eller prova på-inbjudningar. Det kan tex vara personal på turistbyrån, konferensbokare eller kunder som får chansen att testa dina tjänster eller produkter. Våga testa det!


Må gott!

Kram Sofia

Kommentarer
Postat av: Palle

Många bra tips. Tack!

Svar: Tack! Hoppas det kan hjälpa dig att öka din försäljning! Lycka till!
Sofia Gynge

2012-09-14 @ 14:15:30
URL: http://www.makemesmile.se
Postat av: Maria Berg

Tack - MAT nyttigt det här skickar det vidare i mitt nätverk.

2013-10-03 @ 11:34:46
URL: http://alltkangronska.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0