Tack 2012! Välkommen 2013

Hösten 2011, för drygt ett år sedan släpptes min bok "Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat". 
Jag måste börja med att tacka mig själv och alla inblandade som genomförde projektet, med planering, skrivande och alla fotodagar med fototeamet. Ibland undrar jag var man kan få all kraft ifrån att genomföra saker. I 10 minusgrader och med all mat tillagad i mitt kök, medhavd i termosar fotade vi tex vinterpicknicken under 2 dagar. 
 
Under 2012 började det komma förfrågningar om föreläsningar, där jag berättar om hur det är att driva vandrarhem, hur vi förverkligade vår dröm i med och motgångar. Jag har även haft kurser i service och gästbemötande och workshops för företagare som vill sätta tydliga mål för sin verksamhet. Det har varit så fantastiskt roligt att få göra detta!
 
Sommaren 2012 blev händelserik på många sätt. Bland annat så kom jag hastigt och lustigt med på en kurs i Stand up på Fridhems Folkhögskola. Wow vilken rolig vecka, och vilka underbara människor jag mötte. Det var en utmaning att skriva stand up manus, och dessutom framföra det för skolans övriga elever. Det gav mersmak och flera av kurskompisarna + jag själv har i höst deltagit i Bungy Comedytävlingen här i Stockholm. 
 
Det som också hände under sommaren 2012 var att jag tog beslutet om att satsa på mitt företagande. Jag sa upp min fasta anställning för att våga genomföra nästa dröm - att driva mitt egna företag. 
 
Det är inget lätt beslut att ta, dessutom inte i dagens lågkonjunktur. Hur tar man då ett sådant beslut? Släpper en fast inkomst, en trygghet, en säkerhet. Jag tog beslutet efter att jag funderat ett tag, och även tagit råd från flera personer. Och jag kan säga att det var nyttigt att ta råd, men till syvende och sist måste man själv fatta beslutet och lita på sig själv.
 
Jag frågade kunniga personer som jobbar med att hjälpa företagare att starta företag hur jag skulle göra, och fick olika svar. Svaren gjorde mig till en början inte så säker och efter ett tag märkte jag att jag inte kunde lyssna på deras råd. En svarade att " man säger inte upp en fast anställning idag".. en annan sa " säg upp dig när du tjänar X antal kronor på din verksamhet". Problemet var bara att det var svårt att satsa på företaget och samtidigt jobba heltid. Att gå ner i tid var ett bra råd jag fick, som tyvärr inte var möjligt. För mig fanns det bara ett hinder för att våga satsa på mitt företagande och det är det som får många att inte våga - ekonomin. Hur ska man få in tillräckligt med pengar i början och hur ska man få ekonomin att gå runt överhuvudtaget? 
 
Jag har en del goda vänner som också är coacher, och det var faktiskt några av deras frågor som fick mig att ta beslutet. De avgörande frågorna och råden jag fick var:
 
- Tror du på dig själv och din affärside? Svaret var, ja jag tror väldigt mycket på mig själv och på min affärsidé. 
 
- Det finns alltid en lösning. Du kanske inte ser den just nu, men det kommer alltid att finnas en lösning.
 
- Om du inte gör det nu, när ska du då göra det?
 
 
Under hösten 2012 började så mitt nya liv som företagare. Inte som heltidsföretagare, för jag tänker bygga sakta och långsiktigt, men jag har mer tid för mitt företagande nu. Jag har två extrajobb som gör att jag inte behöver ha bråttom. Det är också jobb som jag ser att jag faktiskt vill ha kvar i mitt liv länge. Jag jobbar med fantastiska människor och gör skillnad för många andra människor. 
 
De senaste månaderna har också börjat ge resultat i form av nya uppdrag i mitt företag under 2013. Ja, för ett år sedan hade jag nog aldrig trott att jag skulle vara där jag är idag i mitt företagande. Men jag har så smått börjat vänja mig vid att drömmar går att förverkliga och att jag har svårt att stå still när jag vill något. Vandrarhem, bok och nu företag. Jag ser fram emot ett nytt spännande år där några uppdrag redan är klara, men också där mycket fortfarande kan hända. Så till dig som läser detta och själv drömmer om något. Tro på dig själv, hitta din lösning eller lita på att det löser sig, ta goda råd, men allra mest lyssna till ditt eget hjärta, till din magkänsla, och ge dig själv möjligheten att leva så som du vill! Jag kan - du kan! 
 
Gott Nytt år önskar jag dig!!
 
Sofia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carina Regn

Verkligen inspirerande! Vilken bra början på det nya året! :-) Kram

Svar: Tack Carina! Lycka till med dina drömmar, jag är säker på att det kommer gå superbra! Kram
Sofia Gynge

2013-01-01 @ 19:56:48
Postat av: Liselott Marklund

Åhh vad härligt att läsa, alla dessa frågor som jag också ställt/ställer till mig själv mest hela tiden, hur ska jag kunna?, kan det gå runt?, gå ner i tid kanske?, steget att våga säga upp sig...är stort...på nåt vis, jag vet ju av erfarenhet att om inte förr så i sista sekund kommer det en lösning, det har alltid varit så ivarjefall :)
Ska minsann beställa din bok och läsa mer här på din blogg ikväll :)

Kram Lisa

Svar: Hej Liselott! Ja det är mycket frågor och hinder innan man vågar, men en dag kommer man till en punkt där det inte går att göra annat än att köra :-). Och för mig har det inte bara kommit en lösning, utan flera. Det öppnas upp så mycket möjligheter när man blir tillgänglig för egna uppdrag. Du kan tacka ja till saker som du inte kan göra när du har en fast anställning. Jag ångrar inte en sekund, och som många säger skulle man gjort det tidigare. Lycka till med dina drömmar! Kram Sofia
Sofia Gynge

2013-01-18 @ 12:00:18
URL: http://creationsbylis.se
Postat av: Lisa

Och nu har jag beställt din bok :) ska bli såå spännande att läsa den!

Kram Lisa

Svar: Åå roligt! Berätta gärna när du läst vad du tycker om boken :-)
Sofia Gynge

2013-01-21 @ 17:44:54
URL: http://www.creationsbylis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0