Har du en kommunikations och PR-plan?

Jag jobbar en del med att synas i media. Värdet av att få in en artikel i en tidning eller på webben är ofta större än att sätta in en annons. Med en begränsad marknadsföringsbudget är det också ett smart sätt att få ut sitt budskap och att öka varumärkeskännedomen. Om du gör jobbet själv, (kontaktar tidningar, redaktioner, skriver förslag till artiklar, osv) så kostar det naturligtvis din tid. Ett alternativ om du känner att du inte själv har tiden eller kompetensen att göra det är att köpa tjänsten av en PR-byrå som gör jobbet åt dig. 
 
Din kommunikations och PR-plan
Det finns olika sätt att synas i media. Lite funderingar som du kan ta med dig i din egna kommunikations och PR-plan är    
  • Vill du synas lokalt eller rikstäckande?
  • Vilka tidningar/medier läser din målgrupp?
  • Vilket budskap vill du förmedla?
  • Hur mycket tid vill du lägga ner på att synas i media?
  • Vilken effekt vill du uppnå?
  • Hur syns dina konkurrenter i media? 
  • När du får in din artikel/text i en tidning, be att få korrektur innan tryck
  • Förutom tryckt media - vad har du för plan för att synas i sociala medier, radio och TV?
 
Ja det finns mycket mer att tänka på och framförallt tycker jag att det är något av det roligaste som finns att jobba med smart marknadsföring. Ett resultat av mitt egna PR-arbete syns just nu i Aftonbladet Resa 
Andra artiklar om mig kan du läsa här>>
 
Vill du ha hjälp med din kommunikations och PR-plan så är du varmt välkommen att kontakta Sofia Gynge Affärsutveckling på info@sofiagynge.se eller 070-6851701.
 
Må gott!
 
Sofia 

Äntligen semester!

Jag hoppas att du som jag får njuta av lite välbehövlig semester nu i sommar. Jag har redan haft en vecka, men kommer nu att jobba några veckor i juli för att sedan ta några veckor till i juli/augusti. Den som spar han har :-)..
 
Bloggen har fått stå lite i skymundan nu under våren men nu blir det ändring på det! Anledningen är att som för många andra så har maj och juni varit minst sagt hektiska. Allt ifrån jobb på Hockey VM i Globen, coaching på Coaching & Utveckling och egna små uppdrag, plus en dotter som tagit studenten. 
 
Föreläsningar
I maj hade jag två föreläsningar. En där ett tiotal personer kom och lyssnade på hur man driver en verksamhet inom turism. Hur man startar samt att jag gav mina bästa tips på hur du jobbar med marknadsföring, försäljning och gästbemötande. Det som ofta är den största utmaningen för de som går och drömmer om att driva en verksamhet inom turism är att man är rädd för hur det ska gå och om man ska våga lämna sin trygga anställning. Mina deltagare gick iallafall ifrån föreläsningen med mer mod, inspiration och kunskap för att våga ta sitt egna steg in i besöksnäringen :-)
 
En annan föreläsning jag hade i maj var med en konsultkollega, Anders Landgren. Även där var det ett tiotal deltagare som förutom att njuta av min härliga frukostbuffé även fick våra bästa tips på hur man lyckas med ledarskap och service i organistationer och företag idag och i framtiden. 
 
I juni var jag en dag på Slottskogens Hotell & Vandrarhem för en gruppworkshop med personal och ledning. Ämnena vi jobbade med var kommunikation, företagskultur och mål. En givande dag i vackra Göteborg! Det är alltid lika roligt att få jobba med denna grupp. 
 
Juni har annars bestått av väldigt mycket nätverkande. Några  BNI och Arndts-luncher har det blivit, och en hel del möten med spännande framtida samarbetspartners och kunder. 
 
Så nu ser jag fram emot dels en lite lugnare period under sommaren, men framförallt ser jag fram emot en riktigt  rolig och spännande jobbhöst som jag inleder med att åka på en konferens med  ett 70-tal företagare i nätverket Qoola Qvinnor. 4-dagars konferens, nätverkande och lite sol och bad blir det i vackra Kroatien den 1-5 september. 
 
En härlig sommar önskar jag dig!
Sofia 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0