Utveckla din verksamhet 2014!

Var det länge sedan du jobbade med att utveckla ditt företags tjänster och produkter? Har du en affärsplan som har legat i byrålådan för länge?

Med ditt egna företag som utgångspunkt får du kunskap om hur du kan effektivisera, marknadsföra och utveckla din verksamhet utifrån dina förutsättningar och behov. Jag ger dig verktyg, inspiration, motivation och kunskap så att du kan utveckla dig själv och ditt företag dit du vill. Genom tydliga handlingsplaner, mallar och mål för varje område vi jobbar med under workshopen kommer du att få struktur och ordning samt öka din lönsamhet och tjäna mer pengar.

 

Vill du öka din försäljning under 2014?

Vill du ha fler gäster/kunder?

Vill du ha mer struktur och lönsamhet i ditt företag?

 

Välkommen till en hel dags workshop som ger dig allt detta. Under dagen går vi in på olika områden i din verksamhet och ser hur du kan förbättra din marknadsföring, försäljning, jobba med paketering och prissättning samt struktur och ordning i verksamheten.

Dagen är indelad i 4 block. Varje block innehåller en föreläsningsdel samt en del där du själv jobbar med att utveckla ditt företag. Efter dagens slut har du kommit fram till vad du ska göra för att öka din försäljning, få fler gäster/kunder och få mer struktur och lönsamhet i ditt företag.

 

Block 1 Nuläge. Hur ser din verksamhet ut idag? Vad är du nöjd med? Vad kan du utveckla?

Block 2 Marknadsföring och försäljning. Vilken budget har du för marknadsföring? Vad kan du göra för insatser som inte kostar pengar men ändå ger nya gäster/kunder?  Olika sätt att öka din försäljning.

Block 3 Produkt och tjänsteutveckling samt prissättning. Vilka nya tjänster eller produkter skulle du kunna erbjuda dina gäster/kunder? Se över din prisstrategi.

Block 4 Vi knyter ihop säcken och jobbar också med att planera för hur du ska genomföra dina planer för 2014.

När och var? Workshopen genomförs onsdag den 19 februari 8.00-17.00 Plats: Adolf Fredriks Kyrkogata 13 i Stockholm.

Pris: Per deltagare 995 Sek för workshop, material, fika samt lunch. 

För vem?
Jag jobbar med företag som behöver få struktur och ordning och som vill öka sin lönsamhet.

Anmälan och mer information
Vill du veta mer samt anmäla dig är du varmt välkommen att kontakta mig. Välkommen till en spännande och givande dag mot dina nya mål!

Sofia Gynge
070-685 17 01
info@sofiagynge.se
www.sofiagynge.se

Innehar F-skattsedel


Vilka mål har du?

Ett sätt att skapa sina mål och hitta motivation för sina mål är att måla upp sin mentala målbild inom sig. Här kommer en övning du kan göra som kan vara till hjälp vid ditt målarbete. 

Sitt eller ligg ner.
Ta ett djupt andetag och andas lugnt. Känn den behagliga känslan av att glida ner i en skön och behaglig vila där du känner dig trygg, lugn och säker.  Försök att fördjupa känslan av avslappning genom att känna den sköna tyngdkänslan som uppstår när du andas ut.

Måla upp för ditt inre en bild av dig själv där du ser dig själv redan ha uppnått ditt mål. Känn den positiva känsla av glädje som det ger dig att redan vara framme vid målet. Lyssna på vilka ord du använder för att förmedla den positiva känslan. Hur ser din kroppshållning ut?  Var befinner du dig? Vad ser du runtomkring dig? Du styr dig tydligare mot dina mål ju fler sinnen som aktiveras i den bild du skapar.

Sätt dig ned i 30 minuter och skriv ner allt som du drömmer om att du vill göra eller uppleva i ditt liv eller i ditt företagande. Läs igenom och börja prioritera vilka mål du vill ha nått inom 1, 5, 10 och 20 år. Skriv en etta bredvid de som du vill ha gjort inom ett år osv.

Välj ut fem av de ettårsmål som du helst av allt vill genomföra. Utveckla målen efter SMART modellen.  När vi skriver ner och uttalar våra mål gör vi dem tydligare för oss själva och andra och motiverar våra sinnen så att dina tankar, känslor och handlingar leder dig till målet.

För vart och ett av de fem ettårsmålen ska du bestämma en aktivitet som du kan göra inom 24 timmar som ett första tydligt steg mot att nå målet.

För att ytterligare förstärka bilden av målet kan du antingen rita en bild av målet eller hitta en sak som påminner dig om målet. Sätt upp din målbild på en plats där du ser den ofta.

Lycka till!

Sofia


Nytt år - nya planer

Så har vi kommit in en bit i januari 2014 och ett nytt år ligger framför oss. Härligt tycker jag! 
Vill du ha ett år fyllt med jobb, kunder och pengar? Men även tid för återhämtning och ledighet?
Här kommer några tips på hur du kan skapa en bra plan för 2014 - där du får tid för både jobb och ledighet.
 
7 tips på hur du skapar en bra plan för ditt företag 2014
 
1. Börja med att reflektera över vad du har lärt dig av året som gått. Vad har du lärt dig under 2013? Svara också på frågan: Vad gjorde jag när jag fick de bästa resultaten under 2013?
Skriv ner 5 saker som du vill fira att du genomfört under 2013.
 
2. Nu blickar vi framåt till 2014. Skriv ner dina 5 viktigaste/största mål för detta år. Fem saker som måste hända under 2014. 
 
3. Fundera och skriv också ner 5 värderingar som är viktiga för dig under 2014. Mina fem är hälsa, träning, mod, handling och tålamod. 
 
4. Nästa steg är att skriva ner dina Top15 mål för de kommande 12 månaderna. Planera sedan in dem månad för månad när du vill att du ska ha nått målen.
 
5. Nu är det dags att ta reda på hur dina dagar ser ut och hur du vill att de ska se ut framöver. Behöver du mer struktur, ordning och fokus i ditt företagande? Ett tips kan då vara att du skriver ner alla uppgifter du gör under en vecka. När du listat dina arbetsuppgifter - försök gruppera dem i olika block, tex att läsa och skicka mail går under kategorin Kundkommunikaton, att göra kundbesök eller ringa kunder går under Försäljning osv.
När du är klar - titta över listan och se om du vill ändra något. Behöver du lägga mer tid på något block och mindre på något annat? Prioritera utifrån vad som ger mest effekt för ditt företag. Är det något du vill ta bort helt och kanske låta någon annan göra det istället? Det kan tex vara bokföring, säljsamtal eller liknande.
 
6. Gör ett veckoschema. Tex att du varje måndag mellan 9.00-12.00 ska arbeta med marknadsföring, varje måndag mellan 13.00-16.00 ska du arbeta med administration. Det här är bara exempel, och är det så att dina veckor ser olika ut så försök ändå att sätta upp hur många timmar per vecka du ska arbeta med tex marknadsföring, försäljning, kundvård, administration osv. Det är också här det är bra att lägga in block för ledighet, återhämtning, träning och reflektion. 
 
7. För att få mer gjort varje dag och för att uppnå en härlig "bra dagkänsla" så ofta som möjligt så är mitt tips att göra en 3-stegsplan för varje dag. Det är helt enkelt en lista med 3 saker som du ska göra under den dagen. Genom att skriva ner de tre viktigaste sakerna du vill ha genomfört under dagen och sen kunna stryka dem, gör att dagen känns så mycket lättare och du får en anledning att fira när du klarat dina 3 mål.  Fundera på hur du vill fira dina genomförda dagar. Det kan vara att du skriver en stjärna på listan, att du ringer en affärskollega och berättar om dina framgångar eller att du ger dig själv en kram :-) 
 
Kom igen nu och gör 2014 till ett fantastiskt företagsår. Det ska jag göra! 
 
Må gott!
 
Sofia 
 
 
 
 
 

RSS 2.0