Chez Amis B&B

 
Outi och Magnus har förverkligat sin dröm om ett Bed & Breakfast i Languedoc i södra Frankrike
Outi är 48 år och är ursprungligen från Finland men har bott i Sverige sen 5 års ålder.Hon är utbildad kock med inriktning mot fisk och skaldjur och har jobbat som kock/kökschef/köksmästare under många år men under de senaste 4 åren jobbade hon som säljare på en av Sveriges största fiskgrossister. Fram till nu.. då livet i drömmen började :-)

Magnus är 41 år och kommer från Kungälv utanför Göteborg. Han har varit professionell motocrossförare och det var under den tiden som han levde i Frankrike. Efter en svår skada fick han lägga av med crossen på elitnivå men intresset för sporten har han kvar. Magnus är egenföretagare sen 1996. De träffades 1999 och deras första semester tillsammans gick till Frankrike och det var då de började drömma om att flytta dit.

Under åren har de tittat på franska mäklarsidor, varit på visningar men aldrig hittat det som fått dem att ta steget, förrän nu.. en god vän, som hört om deras dröm, tipsade om ett ställe i Causses. De skickade ett mail till Sven, som ägde huset och han ringde upp. Sven ville att de skulle komma ner och det gjorde dem.

Från första stund så kändes detta rätt. Nu lever de sin dröm! De har nu varit på plats i 10 dagar!!! Första gästerna kom i lördags och nu rullar det på. Facebook är fantastiskt för marknadsföring!
Egentligen skulle de behövt mer tid på sig på plats, innan de första gästerna kom, men eftersom höstlovet är nu så valde de ändå att öppna.

Vilka utmaningar och visioner har de frågar jag?
- Vi behöver ta reda på mer om området, skapa kontakter med de lokala vinodlarna för avsmakning och rundvandringar. Ta reda på mer om cykelleder(mountainbike) vandringsleder. Göra kartor etc. Vi vill hitta aktivitetsmöjligheterna runt vårt område! För det är aktivitetsturister som vi tror kommer att besöka oss. Vi flyttade hit när lågsäsongen började, det är vi medvetna om, denna tid kommer vi utnyttja just för att hitta och skapa kontakter! Vi ska göra olika paket: golf, motocross, cykel, mat o vin. Vinterlov, påsklov etc.

Vilka råd kan ni ge till de som drömmer om ett eget ställe?
-Det råd vi kan ge: tänk efter noga - kan ni tänka er att jobba tillsammans (i princip hela tiden) om ni är ett par? Vad kan ni själva, vilka tjänster måste köpas, vilka vänder ni er till, vilka är era gäster, hur når ni dem?
Men om ni, som vi tänkt länge så har ni säkert redan en affärsplan så är det BARA ATT TA CHANSEN!!
 
Läs mer här>>
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0