Höhällets lantliga rum

Boken Drömmen om Bed & Breakfast / Permalink / 0
På Höhällets lantliga rum bor du med Bed and Breakfast i vackra rum inredda i gammaldags lantstil. Gamla antika saker samsas med nytt. Höhället är en hästgård som ligger mitt i naturen 4 km ifrån Värnamo centrum. Omgivningen inbjuder till härliga strövområden med möjlighet till både bär och svamp plockning allt efter som årstiderna växlar.

Maria och Mathias köpte huset för 4 år sedan och kände att det var stort och att de ville göra något mer av det. Det var då de på allvar började fundera över att starta B&B.

 

Hur har vägen varit från att drömma till att förverkliga drömmen, hur gjorde ni? 
Huset är ett två familjshus och från början hade vi en hyresgäst. När hon flyttade för ett och ett halvt år sedan kände vi att det var dags att pröva att köra B&B. Vi började med att prata med turistbyrån och när de tyckte att det fanns underlag, började vi köpa in saker vi tyckte om från loppisar och auktioner. I samband med att vi öppnade startade Värnamo turism ett projekt tillsammans med andra inom turismverksamhet i kommunen. Något som inspirerat och lett till nya ideer.

 

Varför blev det just det här stället? 
Vi tycker att det är en underbar och avkopplande miljö, samtidigt som det är nära till stan.

 

Hur har det varit den första tiden? 
Det har gått snabbare än vi trott och det har varit svårt att hänga med eftersom vi jobbar bägge två.

 

Vad är det roligaste med ett eget pensionat/B&B? 
Alla möten med olika människor.

 

Och det svåraste? 
Att bo i samma hus har både för och nackdelar.

 

Vad har ni för framtidvision med ert B&B?
Drömmen är att en av oss ska kunna leva på det.

Kan ni ge några råd till de som drömmer om ett eget Bed & Breakfast, pensionat eller vandrarhem?Det enda man ångrar är om man inte försökt! Det är bättre att pröva än att inte ha försökt.

  
Foto
 
 
 
 
 
 
Till top