Walking & Cooking Tour Baskien/Cantabria

Följ med till norra Spanien och njut av vandring och mat!
”Walking & Cooking CANTABRIA & BASQUE COUNTRY!”

Datum 27-31 oktober 2019
 
Vill du upptäcka norra Spaniens gastronomiska hemligheter? I höst reser vi till Bilbao, Santander och San Sebastian där vi fyller dagarna och kvällarna med såväl vandring i fin natur som gastronomiska äventyr. Vi bor tillsammans i ett fint hus där vi får vara med på spännande matlagningskurser med lokala råvaror som vi inhandlar på marknaden.

Vandring och gastronomiska äventyr i norra Spanien
Området Cantabria i norra Spanien är fortfarande en dold skatt och lite mindre känd än grannen Baskien. Tillsammans reser vi till både Cantabria och Baskien för att upptäcka deras gastronomiska hemligheter. Här vid en av de vackraste kustlinjerna och bergskedjorna i världen ryms charmiga byar, naturparker, unika kulturarv och en imponerande matkultur.
Genom våra guider får vi en resa fylld av underbara matupplevelser med lokala produkter och producenter. Vi besöker matmarknader och tar del av mattraditioner såväl på matlagningskurserna som på de bästa restaurangerna i området. Vi gör också fantastiska dagsvandringar i det vackra landskapet för att upptäcka naturen, samt besöker matstäderna San Sebastian och Bilbao som dräller av både Michelinkrogar och pinchosbarer i var och vartannat hörn.
Vandringarna vi gör kommer att vara mellan 8 – 11 kilometer i lätt terräng, ca 2–3 timmar per vandring. Vi rekommenderar att du har rejäla vattentäta skor då det kan vara blött på lederna.

Boende
Beroende på hur många vi blir så kommer vi att välja det hus som passar bäst för gruppen. Det finns ett antal dubbelrum och ett antal enkelrum, så ange vid bokning hur du/ni vill bo.
Boendet är beläget i omgivningarna och vi tar oss bekvämt till och från våra utflykter 
 
Arrangör
Resan genomförs av Sofia Gynge och Randi Ona som jobbar med både mat och resor till vardags, i samarbete med Bonito Norte Viajes ( www.bonitonorte.com/svenskhornan) där våra guider Eva och Hans guidar oss under resan. Guidning kommer att ske på svenska och engelska.

Hur bokar man?
Resan bokas genom att maila sofia.gynge@yahoo.se (tel. 070-685 17 01) och betala in anmälningsavgiften på 15% vid bokningstillfället och resterande 85% senast 30 dagar innan resedatum. Utförlig information om betalning och avbokningsregler fås via mail när du anmäler dig.

Antalet resenärer
Resan genomförs vid minst 8 deltagare och gruppen kommer att max vara 18 personer.
För att resan ska genomföras behöver minst 8 personer ha bokat.

Flyg eller annan transport till Bilbao bokar du själv. Vi kommer att hjälpa dig med förslag. 

Resdatum
27-31 oktober 2019


PROGRAM
DAG 1 Guidad vandring samt egen tid i Bilbao
Ankomst till Bilbao flygplats och privat buss till Bilbao centrum. Välkomstlunch på en av våra favoritrestauranger i Bilbao följt av en guidad vandringstur samt egentid om du tex vill besöka Guggenheim Museum (valfritt). Därefter bussresa till vårt hus för middag och övernattning.

DAG 2 Vandring i Collados del Asón – vinprovning och matlagningskurs med kock
Efter frukost åker vi med våra minibussar till naturparken Collados del Asón. Här väntar en vacker vandring för att upptäcka källan till Asónfloden, ett stort vattenfall med namnet Cailagua. Lunch på en familjedriven restaurang med lokala rätter och specialiteter. På hemvägen besöker vi Bodegas Vidular för provsmakning av deras vin. På kvällen lagar vi mat tillsammans med en lokal kock och njuter av god mat och dryck tillsammans.

DAG 3 Santander – matmarknad – vandring längs kusten – matlagningskurs med kock
Idag är det staden Santander och dess vackra strandpromenad vårt mål. Först kommer vi att besöka La Esperanza Market, och handla ingredienser till kvällens middag. Dagens vandring går längs kusten på en fin vandringsled med lunch på Royal Tennis Club, en exklusiv plats i Santanderbukten. Väl hemma i huset igen är vår kock redo att laga mat tillsammans med oss.

DAG 4 Guidad stadstur i San Sebastian med lunch – avskedsmiddag på Michelinkrog
Ett besök i San Sebastian är ett måste för foodies. Vi får en guidad stadstur som följs av lunch på Restaurant Zeruko, haute cuisine i miniatyr. Efter kaffe åker vi vidare till vingården Talai Berri, besöker deras Bodega och smakar deras utmärkta txakolí. Avskedsmiddag på Restaurante Andra Mari, 1 * Michelin.

DAG 5 Hemresa
Om du har tid innan du lämnar Spanien passa på att se mer av Bilbao.

Allt detta ingår i priset
4 nätter dubbelrum 3-4 * Vald privat villa
4 Frukostbuffé
All transfer i privat minibuss
Reseledare (spanska, engelska, svenska)
4 luncher inkl måltidsdryck, 1/3 flaska vin per person (restaurang eller picknick)
4 middagar inkl måltidsdryck, 1/3 flaska vin per person (varav 1 avskedmiddag på Michelin Star Rest)
Program och kartor
3 vandringsturer
2 matlagningskurser
Besök och aktiviteter som beskrivs i programmet

Detta ingår inte
Flyg eller annan transport till och från Bilbao
Reseförsäkring

Pris per person
Vid minst 8 personer
9800 Sek i del av dubbelrum
Enkelrumstillägg 900 Sek
 
 
 
Betalning & avbokningsregler
15% vid bokningstillfälle
85% 30 dagar före din avresa

Avbokningsregler
Avbokning på grund av allvarlig sjukdom mot läkarintyg, bortgång av nära familj eller katastrofala händelser hemma som brand, översvämning eller annat: Total återbetalning av hela priset.

Avbokning på grund av andra skäl
Avbokningar upp till 7 dagar före avresedatum, 75% återbetalning
Avbokning från 6 dagar till 48 timmar före avresedatum, 50% återbetalning
Avbokning inom 48 timmar före avresedatum, ej återbetalningsbar

Kommentarer
Postat av: Carina Karlsson

Låter som en fantastisk kombination, mat och vandring, helt i min smak. Upptäckte blogg och resa lite försent. Hoppas på fler resor framöver.
Kommer följa bloggen. Trevlig resa!
/Carina

Svar: Hej! Resan är 26-30 mars och sista anmälningsdag är 1 februari, så än är det inte försent att anmäla sig. Hälsningar Sofia
Sofia Gynge

2019-01-16 @ 21:53:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0