3 frågor om ditt företag

Så lämnar vi sommaren 2012 bakom oss och blickar framåt. Närmast väntar den härliga hösten som förhoppningsvis bjuder på klara, vackra dagar med blå himmel och sol. Kanske hinner du med någon dag i skogen för att plocka lingon eller höstkantareller?

Men hösten kan också vara en tid då det är dags att stanna upp, reflektera och fundera på om man är på rätt väg. Sätt av en dag i kalendern. Se till att du gjort allt nödvändigt innan (tvätta, dammsuga, diska och allt annat man kommer på som ursäkt när man ska vara kreativ). När du är klar med det sätter du dig ner själv eller tillsammans med andra företagare och jobbar med dessa tre frågor:

Hur nöjd är jag med mitt företagande idag?

Har jag tillräckligt med kunder/uppdrag idag?

Tjänar jag så mycket som jag vill göra på mitt företagande idag?

Känn efter för varje fråga var du hamnar på en skala mellan ett och tio. När du bedömt var du är idag på skalan kommer nästa uppgift.
Vad skulle kunna få dig att nå 10 om du inte redan är där?

Vad är det som saknas för att du ska känna dig nöjd? Hur många mer kunder/uppdrag vill du ha? Vad skulle du vilja tjäna?

När du svarat på dessa frågor kommer det roliga. Nu får du nämligen vara hur kreativ som helst och brainstorma ner alla tankar och ideér du kommer på för att 1. bli mer nöjd, 2. få fler kunder/uppdrag och 3. Tjäna mer pengar.

Använd gärna både text och bildspråk. Rita ner ideér, skissa och skriv. När du brainstormat lägger du undan pappret, kanske en dag eller en vecka. Sen tar du fram det igen och börjar prioritera vad du ska börja med. Vad på listan känner du mest för att börja med? Vad skulle ge störst förändring? Du bestämmer vad du vill göra, men kom ihåg det sker ingen förändring om man inte gör något. Så snälla - börja gör!! Så får du resultat!

Må gott, och hör gärna av dig och berätta hur det går! Vill du ha hjälp så kontaktar du mig!!

Sofia

Nätverksfrukost 8/9

 

Frukost hos Sofia är en nätverksfrukost hemma i mitt vardagsrum i Gamla Enskede, för personer som brinner för utveckling, nätverkande, företagande och nya ideér. Frukost hos Sofia serveras ca en gång i månaden och vi är max 5 personer åt gången.

Så vill du bli bjuden på en god frukost, träffa nya nätverkskontakter, och framförallt bidra med och själv få nya ideér till ditt företag är du välkommen!

Första datumet är lördagen den 8 september. Då dukar jag upp lite goa frukostgrejer som bland annat är insp...irerat från min bok som innehåller härliga frukostrecept. Eftersom det är en lördag (kommer ha vardagar längre fram också) så startar vi kl 9.00, och vi sitter så länge vi känner för det! Så vågar och vill du testa ett nytt sätt att nätverka men framförallt utveckla ditt eget företag, få ny inspiration och nya ideér så mailar du mig bums och anmäler dig! Frukosten bjuder jag på denna första gång!

Maila till sofia.gynge@yahoo.se, först till kvarn gäller :-)

Referenser

Som diplomerad coach och med lång erfarenhet inom service och gästbemötande, marknadsföring och försäljning samt affärsutveckling tar jag uppdrag som coach, konsult och föreläsare. Några tidigare kunder har sagt så här om mig:

Privatperson
Sofia är en bra, lyssnande samtalspartner. Hon är duktig på att summera till en helhet - som man inte tydligt ser själv, vilket hon formulerar mycket bra i skrift i sina återkopplingsmail. Jag går från varje möte med ny energi!
Carin

Företag
Sofias styrkor som coach är att hon är strukturerad och närvarande. Vi har fått struktur och ordning och känner oss tryggare i våra roller som företagare.
Lotta och Lisa Lahlér, Yogashala Stockholm

Jag har gått Sofias workshop och kan varmt rekommendera den vidare. Mitt företag fick precis den skjuts framåt som jag önskade. Sofias inspirerande förhållningssätt till det vi pratade om smittarde av sig och hennes egna erfarenheter av att driva företag kom väl till pass. Det som är extra bra är att allting följs upp efter avslutad workshop.
Lisa Ryhnell, Lisa coaching

Vi är mycket nöjda med Sofias genomförande av workshopen Service och Gästbemötande. Vi har stärkt vår teamkänsla och ökat medvetenheten hos all personal om vikten av närvarande möten. Vi kan varmt rekommendera denna workshop till alla som vill vässa sig i sitt sätt att jobba med service och gästbemötande.
Christian Dahl, Slottskogens Hotel & Vandrarhem


Jag har även referenser från föreläsningar, kontakta mig på 070-6851701

Må gott!

Sofia

Sofia Gynge Affärsutveckling

Tänkte ge en kort sammanfattning på vad jag gör i mitt företag Sofia Gynge Affärsutveckling. Har du några frågor är det bara att du hör av dig. Det kan vara uppdrag, samarbeten eller bara för att du vill veta mer.

- Jag är författare till boken "Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat" som kom ut hösten 2011. Håller föreläsningar om boken och om mina erfarenheter från 12 år som vandrarhemsägare.

- Gör frukostföreläsningar med min egna frukost som överraskar!´

- Föreläser på företag, skolor och för föreningar.

- Moderator och facilitator främst inom områden turism, företagande,service och mat.

- Ger workshops och kurser inom Service & Gästbemötande, Förverkliga dina drömmar, Affärsplanering med värderingar, vision och hjärta.

- Utvecklar företagare för bättre struktur och ökad lönsamhet.

Skriver texter till företag främst inom turism, kultur & upplevelser samt servicebranschen. Det kan vara broschyrer, hemsidor, nyhetsbrev, eller annat marknadsföringsmaterial.Har referenser från flera företag.

Välkommen att kontakta mig för att diskutera vad jag kan göra för dig!


Var är du om 5, 10 och 20 år?

För 2 år sedan gick jag en coachutbildning på Existens. En övning vi gjorde under kursen var att ställa oss frågan var vi själva ville vara om 5,10 och 20 år. Vi fick berätta det för varandra, skriva ner det, och sen också skriva ner vad vi behövde göra och hur vi behövde vara för att nå våra drömmar och mål.

Det var första gången som jag gjorde den här övningen, och jag tänker att det kanske är fler som inte gjort den. Det blir så tydligt var man är på väg och vad man vill göra i livet när man gör övningen. Att både skriva ner och uttala målen högt gör dem ännu tydligare och kraftfulla. Självklart kan saker och ting förändras. Men när jag tittar tillbaka i min anteckningsbok vad jag skrev så är jag på god väg att genomföra det jag önskade för 2 år sedan. Övningen kan göras genom att du tar 5 steg framåt, stanna upp blunda och tänk att det gått 5 år, sen tar du 10 och 20 steg. Blunda, tänk och känn. Hur ser det ut där du är, vilka möter du, vad känner du, hur lever du?

Så här skrev jag om hur jag ville leva om:

Om 5 år
Har ett eget företag där jag utvecklar företag och människor. Jobbar i olika projekt och möter härliga människor. Har en aktiv fritid och rör på mig mycket. Har vänner som stöttar och hjälper mig. Känner glädje, energi och kraft. Tagit tag i mitt skrivande och skrivit en bok.Lyssnar till mitt inre och tror på mig själv.

Om 10 år
Utvecklar och utvecklas med mina klienter och kollegor, har verkligen hittat det jag vill göra och kan bestämma mina arbetstider själv. Har tid att resa.

Om 20 år
Bor på olika ställen olika delar av året. Växlar mellan sol och värme och skidåkning. Mår bra!


Var är du om 5,10 och 20 år? Gör övningen själv, tillsammans med en vän eller kontakta mig om du vill ha hjälp.

Må gott! Sofia

Lite av varje

Vill du ha lite ny inspiration? Ett sätt är att läsa andras bloggar, kanske inte de du brukar läsa, utan något helt nytt. Här kommer länkar till bloggar med alltifrån heminredning till personlig utveckling och mycket mer! Varsågod!

http://www.blogg.skolresor-stockholm.com/

http://www.niclashagman.wordpress.com/

http://www.framgangsbyran.se/blogg/

http://www.martinaskoog.blogspot.se/

http://www.mammapolitikern.blogspot.se/

http://www.sofiagynge.blogg.se/

http://www.tedestrand.blogspot.se/

http://www.hildashem.se/

http://www.dew.fitness-magazine.com/blogg/camillajohansson/

http://www.mittlillajag.se/

http://www.helenssida.se/bloggen

http://www.blogg.passagen.se/pgrrr/

http://www.nattstad.se/tinarose

http://www.yehyeh.se/

http://www.agnetaoreheim.se/blogg-3534211

http://www.sundvardag.se/

http://www.grönapengar.se/

http://www.spmu.wordpress.com

http://www.mindoff.se/index_blogg

http://www.blogg.loppi.se/tiobarnsmamma

http://www.klokegard.se

http://www.sannanovaemilia.se/blogg/

http://www.torkildskold.se/

http://www.ulrikagabriel.blogspot.se/

http://www.lady-tramp.se/

http://www.dreamlifeincity.blogspot.se/

http://www.halsofokus.com/

http://www.ariton.se/blogg

http://www.sussili.blogspot.se/

http://www.akirum.com/

Må gott och trevlig läsning!

Sofia

En härlig recension av min bok!


"En guldgruva för den som vill starta eget i branschen, men läsvärd också för andra som vill starta eget eller byta inriktning i livet. Många av tipsen går att applicera på företag i andra branscher"

Vill du läsa hela recensionen, gör du det här: http://www.barnboksbloggen.se/?p=5632

Sälj mer

Jag blev intervjuad i tidningen Starta Eget för ett tag sedan om hur du ökar din försäljning, framförallt som tjänsteföretagare. Artikeln finns att läsa här: http://www.driva-eget.se/salj-mer-som-tjansteforetagare-5711750

Följer du ditt hjärta?

Har du funderat på vad det är som får dig att göra det du gör? Att jobba med det du jobbar med eller att driva det företag du driver? Vad är det som motiverar dig och får dig att fortsätta med det du gör?
Kliver du upp på morgonen med ett leende eller längtar du bara tills arbetsdagen ska ta slut? Kanske är det dags att ställa dig den frågan och verkligen känna efter på riktigt - var du är idag, var du är på väg och vad du verkligen vill. Har du hittat din livsuppgift, det du tror på och det du brinner för?

Jag håller själv på att forma mitt liv utifrån vad jag brinner för, vad mitt hjärta säger och vad som motiverar mig. Det är inte lätt, men eftersom vi bara har ett liv så är det väl dags att göra något av det :-). Problemet för många och även för mig, är att det är svårt att hitta det där som man verkligen brinner för. Denna höst kommer jag att förverkliga min dröm om mitt egna företag, där jag jobbar med det jag brinner för.

För ett tag sedan träffade jag en man som ville ha råd kring sitt företagande. Han funderade på att starta en ny verksamhet, och ville att jag skulle hjälpa till. Min första fråga till honom var; varför vill du starta just denna verksamhet? Hans svar var; för att jag ser att det kan vara lönsamt. Hans enda drivkraft var pengar. Visst, det är ju en förutsättning för att driva ett företag överhuvudtaget. Men. Ju mer vi pratade om hur verksamheten skulle drivas så märkte jag att det här med pengar var hans enda drivkraft. Det saknades hjärta och själ i affärsidén. Och är det något jag brinner för så är det att hjälpa företag och individer att hitta det de brinner för. I hjärtat.

För jag tror på att det är större möjlighet att nå framgång och succé i ett företag som styrs av värderingar, hjärta och själ än enbart av ekonomiska mål. Så vill du nå framgång - följ ditt hjärta!

Ha en underbar dag!

Kram Sofia

RSS 2.0