Föreläsningar i vår

Välkommen till två öppna föreläsningar som jag håller i vår.

Först ut blir en föreläsning om hur det är att driva ett vandrarhem och Bed & Breakfast eller pensionat. Det är en inspirerande föreläsning för alla som går och bär på drömmen om att själv driva ett eget ställe, men passar även för den som redan driver en verksamhet inom turism eller upplevelser.

Drömmen om Bed & Breakfast
Välkommen till en inspirerande kostnadsfri föreläsning där vi går igenom olika delar för att driva ett vandrarhem, Bed & Breakfast eller pensionat. Du får verktyg och övningar som du kan ta med dig hem och fortsätta med att jobba med hemma för att komma närmare din dröm.

Sofia delar med sig av sina egna erfarenheter och berättar om hur hon och hennes sambo drev sitt vandrarhem och Bed & Breakfast i Sälen under 12 års tid.
Boken Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat som Sofia skrivit kommer att finnas för försäljning och signering för den som vill efter föreläsningen.

Datum: Onsdag 11 mars, 2015
Tid: 18.00-19.00
Plats: Krukmakargatan 22 hos nätverket K22.

Anmälan sker senast måndag 9 mars till info@sofiagynge.se

 
Varumärket & Bemötandet
Den andra öppna föreläsning jag kommer att hålla i vår är tillsammans med Ulf på Stolt Kommunikation.
Så här säger Ulf själv om sina olika frukostföreläsningar i vår:
Allting kommunicerar. Det är den grundläggande insikten som alla måste ha som vill bygga starka och attraktiva varumärken. Med den insikten har man möjlighet att samordna både sin försäljning och sin marknadsföring. Med den insikten kan man attrahera och utveckla nöjda varumärkesambassadörer som är detsamma som nöjda kunder och nöjda medarbetare.

För att ge nya perspektiv och annorlunda infallsvinklar har jag startat seminarieserien "Varumärket &".
Lyssna till erfarna och inspirerande experter. Genom att mötas och tänka tillsammans så växer vi. Och ser fler möjligheter. Starka varumärken är dubbelt så lönsamma som svaga. Är du känd, stolt och efterfrågad? Välkommen till nya tankar och mogna erfarenheter. Det är aldrig försent att lära nytt, lära om eller lära djupt.

Mig kommer ni att kunna lyssna på Onsdag den 29/4 då jag pratar om Varumärket och Bemötandet.

Läs mer och anmäl er här >>

Må gott och hoppas vi ses på någon av föreläsningarna :-)

Redan mitten av februari?

Tiden går fort när man har roligt! För roligt är det, när nya uppdrag trillar in och pågående uppdrag är så galet roliga. 
 
Ny utbildning - Konceptutvecklare/Projektledare i besöksnäringen
För någon vecka sedan hade vi vårt första ledningsgruppsmöte för den nya utbildning som startar i höst på Campus Roslagen i regi av Plushögskolan/Affärshögskolan.
Utbildningen innehåller kurser om besöksnäringen internationellt och i Sverige, om affärsjuridik, ekonomi, marknadsföring och försäljning. Dessutom ger utbildningen goda kunskaper i entreprenörskap, i konceptutveckling för besöksnäringen och i att leda projekt. Jag sitter med i ledningsgruppen som representant från arbetslivet,och det ska bli otroligt spännande att vara delaktig i utformning och uppföljning av utbildningen.
 
Ett annat företag jag kommer jobba med under våren är Picadeli som erbjuder goda självplockssallader över hela Sverige. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer om dem! 
 
I lördags hade vi på Youturn en fantastisk dag med personal och ledning på en av Stockholms största upplevelsearenor. Företaget lyckades få in alla 200 medarbetare på en lördag, dessutom Alla hjärtans dag mellan 9-17. Efteråt var alla som var där glada att de fick "jobba" denna dag.

De skapade känslomässiga kopplingar och en gemensam bild av visionen. Nästa steg är att jobba med beteenden och agerande som leder till visionen. All personal är med och skapar detta tillsammans. Kraften i detta är makalös och det är därför jag brinner för att jobba med detta. Tänk om fler företag investerade i medarbetarna och de emotionella värdena i företaget. Är ni nyfikna på vad vi gör - slå mig en signal och boka ett möte. 

Ja där har du lite av vad jag pysslar med just nu. Idag har jag en sälj och skrivdag, medan morgondagen inleds på nätverket Arndts Chefsträffsfrukost med en intressant föreläsare. Och så ska jag träffa fina Sanna på Werners Gourmetserivce och planera lite jobb också. Ja full fart framåt är det, och det är så kul!!

Just det - det är premiär denna vecka för en ny webbtidning inom turism Turismnytt. Där hittar du mig som bloggare inom företagande och logi :-). Tjohoo!!

Vill du ha hjälp med att komma igång eller få fart på din försäljning eller marknadsföring? Kontakta mig gärna - jag coachar företagare till ökad lönsamhet :-)

Må gott! 

Sofia 

 


RSS 2.0