En pärla på västkusten

 
Drömmer du om saltstänkta bad, solvarma klipphällar, god mat och dryck och att somna i en skön säng?
Välkommen till Pensionat Styrsö Skäret som drivs av Ylva och Ola sedan 3 år tillbaka.

Jag fick en pratstund med Ola på årets Turmässa i Göteborg, där han berättade lite om hur de förverkligat sin dröm om att driva sitt egna pensionat.

Hur började det?
Ylva och Ola hade jobbat länge i restaurangbranschen och var anställda på Styrsö Skäret när de fick frågan om att driva stället. Sedan 2010 äger de hela pensionatet. Det som var positivt med att ta över ett ställe man redan jobbat länge på var att de redan kände gästerna och var inarbetade i hur verksamheten fungerar.

Vad är roligast med att driva pensionat?
Ola menar att det allra roligaste är att få alla positiv feedback från gästerna. Att få uppleva detta tillsammans med sin personal som varierar över året i antal, från 6 personer upp till 26 personer, under högsäsong. Som egen företagare är det mycket jobb men det är också det som är roligt, att man jobbar till sig själv och själv får välja hur mycket man vill jobba.

Vad är svårast med att driva pensionat?
Det är en komplex värld att driva både pensionat, konferens och restaurangdelen på pensionatet. Att få balans i kunskap och engagemang i alla delar och att få tid till allt. Ett sätt som Ola och Ylva gör för att lyckas hantera alla delar är att anställa duktiga medarbetare inom de olika områdena. Duktiga kockar och kökschefer tex.

Olas råd till dig som drömmer om att driva en verksamhet inom turism
Ett bra sätt att lära sig mer om hur det fungerar är att boka in möte med de som redan driver ställen idag. Ställ frågor och be om råd och tips. Räkna med att det är tre gånger så mycket att göra som du tror, att det är tre gånger så jobbigt - men det är dubbelt så roligt som du tror. Det är också bra om man har någon grundkunskap inom något av områdena inom verksamheten så att man själv kan hoppa in vid behov.

Hur jobbar ni med marknadsföringen?
- Den bästa marknadsföring man kan få är att ha nöjda gäster säger Ola.

Gästerna kommer tillbaka och de tipsar också vänner och bekanta om pensionatet. Många av gästerna kommer också vid olika tillfällen - ibland för att konferera med företaget och andra gånger med familj eller vänner. Ett annat tips är att prata med sina gäster men även med sina konkurrenter för att på så sätt lära av varandra och utveckla sin verksamhet efter vad gästen vill ha.

Umgås över generationer
I dagens stressade samhälle är det svårt att få tid att umgås med familj och vänner. På Pensionat Styrsö Skäret får Ylva och Ola vara med och uppleva just de underbara och fina stunder där människor får slappna av, bli omhändertagna och ha roligt  tillsammans. Ofta samlas flera generationer för att fira något eller bara få tid att umgås. Det berikar även Ola, Ylva och all deras personal att få folk att må bra och umgås på underbara Styrsö Skäret!
 
Läs mer om Pensionat Styrsö Skäret här>>
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny hemsida!

Den 11 april lanserades Sofia Gynge Affärsutvecklings nya hemsida www.sofiagynge.se

En första version av hemsidan lanserades torsdagen den 11 april 2013. Hemsidan är levererad av Smelink, ett företag i Växjö som hjälpt företagare att synas på nätet sedan 1997.

Valet av Smelink var enkelt, då de erbjuder en flexibel och utbyggbar miljö där jag själv kan ändra och bygga vidare på hemsidan. Dessutom har de generösa öppettider för support och proffesionell layouthjälp som snabbt hittade rätt i hur sidan skulle se ut.

I hemsidan ingick också en webshop där du kan köpa signerade exemplar av boken Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat.

Med den nya hemsidan kommer jag att kunna erbjuda kurser, webseminarier och massor med inspiration för dig som vill förverkliga dina drömmar, öka din försäljning, få fler nöjda kunder och marknadsföra smartare.

Synpunkter och frågor? Maila till mig på info@sofiagynge.se
 
Välkommen in på www.sofiagynge.se

RSS 2.0