Världens coolaste resa!

 
Sommaren 2013 blev en fantastisk sommar. Långa soliga dagar var precis vad vi alla behövde efter flera kalla vintrar. Pricken över i:et blev dessutom en resa i början av september till underbara Kroatien.
 
Redan när den första informationen dök upp under den långa vårvintern bestämde jag mig för att följa med på Qoola Qvinnors resa till Biograd i Kroatien, 1-5 september 2013. Resan utlovade en massa härliga aktiviteter som föreläsningar, träning, god mat och mängder med upplevelser. Totalt blev vi 100 kvinnor som medverkade på Qoola Qvinnors första resa någonsin. Succé är bara förnamnet. Vilken resa! Att sammanfatta dessa underbara dagar är svårt men en liten inblick får du här :-)
 
Föreläsningar
Uppemot 30 föreläsningar på 3 dagar bjöds vi på, varav en av föreläsningarna var min egen. Jag föreläste om hur man kan jobba smartare med sin affärsutveckling, marknadsföring och försäljning. Jag berättade också min historia om vandrarhemmet i Sälen och hur vi drev det under 12 års tid.
 
Att hinna gå på alla föreläsningar själv visade sig vara omöjligt, då stranden dessutom lockade en del, men de jag hann med höll världsklass. Första dagen öppnade den helt underbara Malin Hammar med sin föreläsning som fick oss att gråta av skratt och samtidigt fick vi en massa smarta tips på hur vi kan öka vår försäljning. Kerstin Hofgren lärde oss att tjäna mer pengar. Nina Jansdotter fick oss att tro mer på oss själva, nå mer framgång och skriva bättre för webben. Brita Hahne föreläste om hur vi får mer struktur och ordning både i arbetslivet och privatlivet. Ulrika Nybäck gav oss tips på hur man når sina mål. Dessutom föreläste Malin Lundskog och Camilla Rova om hur vi får bättre hälsa. Detta var bara några av föreläsarna.. så ja vi hade fullt upp på dagarna!  
 
Träning
Varje morgon fanns det flera träningsmöjligheter. Qi Gong med Fia Hobbs, Yoga och Mindfullness med Lili-Ann Kleén, och slutligen löpträning och Core med Malin Lundskog. När jag läste programmet innan resan så tänkte jag att yoga skulle passa bra att börja dagen med. Det jag absolut inte skulle göra var att löpträna. Gissa hur det blev? Den första morgonen går jag fram till löpargruppen och tänker att jag kan ju promenera medan de andra springer. Jag kläcker ur mig min smarta idé till Malin som leder gruppen, varpå hon säger - Vi ska köra intervaller här utanför hotellet, så häng med på det! Så från att ha tänkt gå en lugn promenad längs den vackra stranden, sprang jag helt plötsligt intervaller fram och tillbaka utanför hotellet med hela frukostmatsalens gäster på första parkett..
 
Tack bästa Malin för att du väckte löparglädjen i mig, nu har jag fortsatt med intervaller och pyramider hemma. Tänk att det kan vara så kul när man får lära sig rätt teknik och får roliga övningar. 
 
Nätverkande
Syftet med resan var också att nätverka och kanske hitta nya samarbetspartners. Vi fick många tillfällen till att umgås och lära känna varandra och att vi var 100 kvinnor som reste på detta sätt uppmärksammades också av både radio, tv och tidningar i Kroatien. Qoola Qvinnors grundare Siv Thuresdotter gjorde ett proffsigt framträdande för det Kroatiska Tv-teamet :-) 
 
Vi var också några stycken som fick möjlighet att träffa det Kroatiska kvinnliga nätverket Krug från Sibenik. Genom det mötet växte nya ideér om samarbeten och möten fram, och det var också oerhört intressant att lära sig mer om attityder och förutsättningar för hur det är för Kroatiska kvinnor att driva företag.
 
Det finns så mycket mer att berätta, för förutom ovanstående så bjöds vi på underbar mat, gästvänlighet och service från hotellets personal, sol och blå himmel, kristallklart vatten, modevisning, minimässa, möte med stiftelsen Våra barn som vi gav varma tröjor och gåvor till. Sista kvällen lyfte vi taket på en av barerna längs stranden när 100 Qoola Qvinnor dansade loss. 
 
 
Läs mer om Qoola Qvinnor
Som du kanske förstår så är jag innerligt nöjd med mitt beslut att följa med på denna resa, och det kommer jag även göra på nästa, och nästa och nästa... så håll utkik på Qoola Qvinnors sida om du vill ha en oförglömlig upplevelse och samtidigt skapa möjligheter för ditt företag att växa framöver. För mig har resan gett mängder med inspiration, ny kunskap, boost, och flera nya "kvinnliga kollegor" som fortsätter att nätverka och växa tillsammans efter att vi kommit hem. Givers gain.... 
 
Sist men inte minst så reste vi med proffsiga Scandjet :-)
 
Må bäst! 
 
Kram Sofia
 
 
 
 
 

RSS 2.0